Utställningar 2009
Utställningar 2008
Utställningar 2007
Utställningar 2006
Utställningar 2005
Utställningar 2004


UTSTÄLLNINGAR 2004

Artikel från Länstidningen Härjedalen "Ulrika visar stengods i Sveg"

"Fram till i början av november kan besökarna på Medborgarhuset i Sveg se en utställning av stengods. Konstnären heter Ulrika Olofsson och det är första gången hon ställer ut i Härjedalen. Ulrika Olofsson har sina rötter i Sveg och Lillhärdal. Uppväxten tillbringades i Sveg och efter några år i Östersund bar det söderut och numera är det Ängelholm som är adressen.

- Jag har ägnat mig åt konsten lite till och från, men det har blivit mera på senare år, berättar hon. Stengodset är mera hållbart än raku och lergods. Det kräver temperaturer upp till 1250 grader.

Hon berättar också att hon inte använder sig av drejningstekniken, utan bygger allt för hand.

Det här är alltså första utställningen i "hemtrakterna", men Ulrika Olofsson hoppas på flera chanser. Kanske Lillhärdal nästa år och varför inte Östersund, där hon alltså var bosatt några år. Professionen är annars arbetsterapeut inom primärvården.

- Keramik har alltid roat mig och inspirationskällan var nog svegkonstnären Leif Korsman, som under min skoltid var bildlärare. Annars är jag självlärd, fortsätter hon.

På Svegsutställningen är det huvudsakligen stengods som möter besökarna, men hon jobbar även i den japanska tekniken raku och så även i trådslöjd."