Ett exemplar finns att beskåda på turistbyrån i Lillhärdal.

HÄRDALSHÄXAN
Till Ulrika O. startsida -->

Härdalshäxan skulptur och ljuslykta till minne av de kvinnor som fick sätta livet till under häxprocesserna. Varje skulptur är handgjord och har ett personligt uttryck. Tanken är att påminna om historien, det vill säga de häxprocesser som pågick i bland annat Sverige och startade i Lillhärdal i slutet av 1660-talet, och samtidigt skapa en modern symbol för kvinnlig styrka.

Det allra första exemplaret överlämnades till Jan Guillous livskamrat Ann-Marie Skarp i samband med finalen av inspelningarna av TV4:s serie Häxornas Tid som bygger på  Jan Guillous historiska reportage "Häxornas försvarare".
Överlämnandet skedde vid en middag på Lillhärdals värdshus den 17 september 2005.

En annan stark och målmedveten kvinna som mottagit Härdalshäxan är 2006 års Victoriastipendiat Anna Carin Olofsson som tilldelades ett numrerat exemplar (nr 18) av sin hemmaklubb Lillhärdals IF för sin guld- och silverprestation i skidskytte under OS i Turin, Italien 2006.

På Kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli samma år överlämnade Anna Carin Olofsson nr 27 som personlig gåva till Kronprinsessan Victoria i samband med mottagandet av 2006 års Victoriastipendium på Öland.

Bildspel Härdalshäxan

Härdalshäxan tillverkas på beställning i ljus och mörk lera. Numrerade exemplar. För information och beställning: kontakta Ulrika Olofsson, telefon 070-661 77 37 eller via epost till ulrika.o@telia.com

 
. Ann-Marie Skarp tillsammans med  Jan Guillou. Anna Carin Olofsson. Anna Carin Olofsson och Kronprinsessan Viktoria.